Friday, December 29, 2006

Julen 2006: Sussi på besøk

Julen 2006 er Sussi på besøk. Mange vil være enig i at to schnauzere er fireganger så mye som en schnauzer. Bjeffer ikke den ene så gjør den andre, for å si det sånn. Og med vaktinstinktet til dissse to blir det en del lyd.
Det mest komiske er når den ene bjeffer på noe den andre ikke skjønner, så mens Suzzi gjør av fullhals fordi hun tror det er barn i nærheten, går Zuki på halv lydstyrke med spørrende sympatibjeffing.
Fra tid til annen har de brytekamper som høres ut som slagsmål for uinnvidde, men som bare er superkos. Da pleier Sussi å hoppe på Zuki og deretter rulle seg rundt, så ligger hun på rygg og Zuki står over og de later som de skal bite hverandre noe fælt. De kan holde på ganske lenge og bytter innimellom på hvem som er underst.
Siden det ikke har blitt snø i skogen går begge løse på tur og har fabelaktige oppdagelsesreiser. I blant har Zuki fått for vane å stikke av, riktignok bare i fem minutter eller så av gangen, og så kommer hn stolt tilbake og har antakelig jaget en elg og funnet et ekorn. Oppe i et tre...
En morgen i November som Matfar gikk morgenturen, som har vært hans oppgave et års tid, så nærsynte Matfar noen skygger frampå skogsveien. Zuki derimot, så tydelig tre rådyr og satte av gprde som en rakett for å spise alle sammen. Det gikk dårlig siden de er ti ganger så raske som henne, og hun kom ut av skogen etter fem minutter igjen da også...

No comments: