Friday, December 29, 2006

Sommer 2006: narkose og sterilisering


I løpet av noen år har det blitt mer og mer vanlig at Zuki ble sint og frustrert når vi tok pauser under lange turer. Eller pauser ute i det hele tatt. Det virket som det kanskje var mat, kanskje ryggsekken eller ofte bare oss som virket provoserende og hun ble urolig og kranglete enten vi hadde pause i skogen, ved sjøen eller for den saks skyld en ettermiddag på cafe Utsikten. Samtidig virket det som om innbilte svangerskap ble stadig sterkere og varte lenger. Etter å ha snakket med veterinærer og lest på internett i et år og vel så det, ble det etter mye diskusjon fram og tilbake bestemt at hun skulle steriliseres. Det ble gjort i august på Oslo Dyreklinikk.
Verken matmor eller matfar var høye i hatten den dagen, men operasjonen gikk kjapt og greit, og rekonvalesensen over all forventning. Zuki tok medisinene sine inni ostebiter og det ble ingen infeksjon ller komplikasjoner av noe slag. Det så ikke ut som operasjonssåret hemmet henne i det hele tatt, og gudene skal vite at vi så etter. Men fordøyelse og bevegelser og alt annet funket som det skullee og etter kort tid var hun hel ved i buken også. Men hvit bodystocking måtte hun gå med noen uker. (Se bildet)
Det virker som steriliseringen har fungert fint og gjort henne roligere. Som ventet økte appetitten så vi passer dietten hennes og går lange turer så mye vi kan.

No comments: